zondag 4 maart 2012

Hoe Nu Verder




Wat speelt zich toch in hem af, als hij 's nachts uit bed opstaat, die loodzware bak van een televisie uit de kast tilt, het snoer doorknipt (omdat het daaraan vast blijft zitten... zat de stekker nog in het stopcontact?) en hem samen met de andere apparatuur in de gang neerzet.

Aan zijn ogen zag ik vorige week al dat hij weer een stap verder van ons af staat. Logica telt steeds minder, samen muziek maken steeds meer. Ik speelde 'Bei Mir Bist Du Schön' op de piano en hoorde hem achter mijn rug heel stilletjes zijn accordeon pakken. Zodra hij inzette ging ook de hond uit volle borst meezingen. Het hoe nu verder konden we even vergeten.

5 opmerkingen:

  1. Waardevol moment. Aandoenlijk ook, vanwege de meezingende hond.
    Hoe nu verder komt dichterbij, sommige handelingen worden gevaarlijk. Wacht niet te lang met eventuele stappen, hoe moeilijk ook.
    Voor je het weet heb je een fase overgeslagen en wordt het zwaarder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor het meeleven en -denken.. Mijn vader gaat gelukkig al 2x per week naar de dagbehandeling in een verzorgingscentrum, en daar heeft hij het naar zijn zin. We sturen er natuurlijk op aan dat hij daar ook volledig kan worden opgenomen, want je moet er niet aan denken dat hij nu weer naar een andere plek moet verkassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O meis, wat een weg om te gaan. Opname wordt bijna noodzakelijk. En dan nog houdt het niet op en blijft de zorg.
    Sterkte en heel veel liefdevolle aandacht toegewenst, want het is zo moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi dat begin en eind met het werkwoord spelen.

    BeantwoordenVerwijderen